۱۰ خرداد ۱۳۸۷، ۱۸:۳۰

علامه محمد حسین فضل الله:

توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن فاقد مشروعیت است

توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن فاقد مشروعیت است

علامه محمد حسین فضل الله با تاکید بر اینکه توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن فاقد مشروعیت است، تصریح کرد: دولت و ملت عراق نباید این توافقنامه را بپذیرند.

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از دفترعلامه محمد حسین فضل الله، این عالم برجسته لبنانی امروز درخطبه های نمازجمعه بیروت که در مسجد امامین حسنین در منطقه حاره حریک برگزار شد، با اشاره به توافقنامه امنیتی طولانی مدت بین بغداد و واشنگتن گفت: دولت آمریکا با توجه به اشغالگری های کنونی خود، در این مرحله در پی تحمیل یک توافقنامه امنیتی برعراق است که در اوایل سال جاری میلادی تنظیم شده است و امضای نهایی آن در اوایل ماه ژوئن انجام شود.

علامه محمد حسین فضل الله که یکی از مراجع تقلید شیعیان لبنان به شمار می رود، افزود: این توافقنامه به واشنگتن اجازه احداث پایگاه های دائمی نظامی درعراق را می دهد و همچنین آنها در برابر پیگرد قضایی مصونیت می یابند.

این عالم برجسته لبنانی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: این توافقنامه به نظامیان آمریکایی اجازه می دهد که هر شهروند عراقی را به اتهام تروریست بودن بدون ارجاع به دولت عراق دستگیر کنند و درحقیقت عراق را به میدانی برای تجاوزگری آمریکا علیه هریک از کشورهای اطراف عراق تبدیل می کند.

وی افزود: ما هفته ها پیش درباره این توافقنامه هشدار داده بودیم و بر این مسئله تاکید کردیم که چنین توافقنامه ای و هر توافقنامه دیگر هرچه که مضمون و محتوایش باشد، فاقد مشروعیت است. مگر اینکه این توافقنامه شامل عقب نشینی غیرمشروط از عراق شود. بالطبع همه توافقنامه های منعقده بین کشورها باید مشروط به آزادی کشور امضا کننده با کشور اشغالگر شود. بنابراین هیچ توافقنامه ای مشروعیت نخواهد داشت مگر بعد از آزادی عراق. بدون این شرط توافقنامه باطل است و دولت عراق هم باید این توافقنامه را نپذیرد، ملت عراق هم باید آن را محکوم و به آن اعتراض کنند. چراکه این توافقنامه برای آمریکا ادامه تسلط این کشور بر امنیت، اقتصاد، و تسلط بر جایگاه استراتژیکی درعراق را توجیه می کند و به این ترتیب توافقنامه مذکور درمقایسه با همه معیارها شرعا حرام است.

لازم به ذکر است که نوری المالکی" نخست وزیر عراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.

مراجع دینی و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با این توافقنامه مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن، درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث 14 پایگاه نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.

کد خبر 692454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha